×

Timișoara la 30 de ani de la Revoluție

Timișoara la 30 de ani de la Revoluție

Trei decenii au trecut de când la Timișoara s-a strigat pentru prima dată ”Libertate”. Orașul a trecut prin o mulțime de schimbări din 1989 încoace, însă Timișoara nu i-a uitat pe eroii care au făcut posibilă libertatea noastră. An de an, în această perioadă a lunii decembrie sunt organizate marșuri comemorative, depuneri de coroane, concerte și expoziții.
Dacă te hotărăști să vizitezi Timișoara săptămâna aceasta, poți vedea o expoziție performativă, inedită, care va avea loc într-un tramvai în mișcare. ”Kit de supraviețuire în comunism” îți va spune povestea unor obiecte de larg consum folosite de timișoreni înainte de 1989 și explică cum și-au schimbat acestea utilitatea după căderea comunismului. Tramvaiul va circula în oraș până pe 21 decembrie și va pleca zilnic, de la ora 19:00 din stația aflată în Piața Libertății.
Vineri, în 20 decembrie, are loc un concert devenit deja tradiție în oraș. ”Rock pentru Revoluție” reunește trupele Cargo, Phoenix, Pro Musica și Sonatic într-un concert menit să comemoreze cele trei decenii de la Revoluția din 1989. Concertul are loc la ora 18:00 în centrul Timișoarei, iar accesul este gratuit.
Ai o mulțime de motive să vizitezi orașul de pe Bega, iar dacă nu ai mai fost în ”mica Vienă” demult, s-ar putea să fii surprins de schimbări.
De cazare ne ocupăm noi și te întâmpinăm cu o cameră confortabilă din care să te bucuri și de o priveliște splendidă.

Author

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*