×

Piața Unirii din Timișoara – istorie, cultură, modernism

Piața Unirii din Timișoara – istorie, cultură, modernism

Dacă vizitezi Timișoara și nu ai timp la dispoziție pentru călătorii în afara orașului, există o mulțime de obiective pe care le poți vedea în urbea de pe Bega.

La numai câteva minute de mers pe jos de la hotel, vei descoperi inima orașului. Chiar și atunci când terasele nu sunt deschise, centrul Timișoarei abundă de viață și vei întâlni la fiecare pas câte un loc minunat, încărcat de povești din trecut.

Poți face o plimbare scurtă în Piața Unirii, unde istoria, cultura și arta se îmbină perfect pentru a crea un loc de poveste. Aici vei descoperi o fântână care a fost dată în folosință publicului pentru prima dată în 1894, iar despre apă, care a fost folosită de generații întregi de timișoreni, se credea că are proprietăți medicinale. Fântâna a rămas unul dintre obiectivele turistice ale orașului.

Piața Unirii este ”acasă” și pentru una dintre cele mai frumoase și colorate clădiri ale Timișoarei – Palatul Brück. Construit în anul 1910 de către arhitecțiil Laszlo Szekely și Arnold Merbl, palatul îmbină stilurile Art Nouveau și Secession și are motive specifice arhitecturii maghiare. Are patru nivele, iar la parterul clădirii funcționează cea mai veche farmacie din Timișoara, deschisă în urmă cu mai bine de 100 de ani. De altfel, primul proprietar al clădirii a fost farmacist – Salamon Brück.

În imediata vecinătate vei găsi un alt loc încărcat de istorie și cultură: Palatul Baroc. Clădirea a fost ridicată în urmă cu aproape 300 de ani și a fost palatul administrativ al Banatului, sediu al Prefecturii, sediul Guvernului Banatului Timișan și al Voivodinei Sârbești, sediul comitatului de Timiș. În perioada comunistă, Palatul Baroc al Timișoarei a fost lăsat în paragină, însă la finele anilor 80 s-a început restaurarea clădirii.

În prezent, Palatul Baroc găzduiește Muzeul de Artă al Timișoarei. Vei găsi aici atât expoziții permanente de pictură veche din Banat, de artă românească modernă precum și de artă europeană, dar și expoziții temporare cu diverse teme. Programul de vizitare este de marți până duminică între orele 10:00 și 18:00.

Rămâi alături de noi, îți vom prezenta mai multe atracții turistice în caz că ai în plan să vizitezi Timișoara.

Indiferent că îți dorești să vizitezi orașul sau vii aici într-o călătorie de afaceri, la Hotel Savoy vei găsi mereu o cameră confortabilă și vei fi aproape atât de obiectivele turistice ale Timișoarei, cât și de centrele de business.

Te așteptăm!

Author

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*