×

Călătorește înapoi în timp într-unul dintre cele mai inedite muzee din Timișoara

Călătorește înapoi în timp într-unul dintre cele mai inedite muzee din Timișoara

Timișoara este încărcată de istorie la orice pas. Fiecare clădire parcă abia așteaptă să îți spună povestea sa fascinantă, iar fiecare parc din oraș ascunde câte o mică oază de liniște.

Atunci când vremea nu este tocmai prielnică pentru o plimbare relaxantă prin centrul istoric sau în vreunul dintre parcurile orașului, Timișoara nu dezamăgește la capitolul alternative – cafenele cochete, restaurante cu preparate delicioase, evenimente pentru orice gusturi, teatru sau expoziții. Poți chiar să călătorești puțin în timp, în urmă cu câțiva ani, în locuințele generației ”cu cheia la gât”.

Unul dintre cele mai inedite muzee dedicate perioadei comuniste din România se află la Timișoara.

Muzeul Consumatorului Comunist îți prezintă un apartament românesc tipic din acea perioadă – cu sufragerie, bucătărie, camere pentru tineret și holuri. Toate sunt ticsite cu obiecte de mobilier sau decor, obiecte utile sau aparatură din acea vreme. Aici poți descoperi sau redescoperi jucăriile, bicicletele și cărțile cu care au crescut copiii în vremea comunismului, ustensilele folosite în bucătărie de gospodine, vinilurile cu povești sau muzică și aparatele folosite pentru redarea lor.

La finalul turului, te poți bucura și de locul de relaxare aflat chiar deasupra muzeului.

Muzeul Consumatorului Comunist este deschis în fiecare zi până la ora 23:00, de luni până vineri începând cu ora 10:00, sâmbătă de la 11:00, iar duminică de la 14:00. Muzeul se află pe strada Strada Arhitect Laszlo Szekely la numărul 1, la numai 650 de metri distanță de hotelul nostru.

Author

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*